sreda, 17 julija, 2024
spot_img
HomeINDUSTRIJAIzraelski inovator na področju prehranske tehnologije predstavlja svoj 90-odstotni izolat

Izraelski inovator na področju prehranske tehnologije predstavlja svoj 90-odstotni izolat

ChickP Protein is meeting demand for natural, high-protein, plant-based nutrition bars and similar on-the-go, better-for-you products in the active nutrition market with a line of prototypes, powered by its signature, 90% chickpea isolate.

“Da bi ustrezala zahtevam potrošnikov z aktivnim življenjskim slogom in drugih, ki živijo v gibanju, bo podjetje predstavilo demonstracije granole, obogatene s proteini, na prihajajočem dogodku Fi Europe 2023, od 28. do 30. novembra v Frankfurtu. Na ogled bodo različne kreacije na osnovi granole, vključno s ploščicami iz čičerkinih beljakovin in energijskimi ploščicami. Vzorci so sestavljeni iz oreščkov, semen, ovsenih kosmičev in zelene ajde, obogateni z najmanj 30% lastniškega 90-odstotnega izolata čičerke. Naravno so nežno sladkani z medom in agavino ter bogati s prehranskimi vlakninami.

“Naš vstop na trg aktivne prehrane je bil zanj logičen naslednji korak,” poudarja Liat Lachish Levy, izvršna direktorica podjetja ChickP. “Smo prilagojeni rastočemu povpraševanju po prigrizkih za dobro prehrano, ki vsebujejo obilico rastlinskih beljakovin.”

ChickP je znan po prebojni patentirani tehnologiji za proizvodnjo brezokusnega in brezvonjsnega 90-odstotnega izolata čičerke, kar postavlja nov standard za zagotavljanje popolnoma naravnega, čistega in visoko funkcionalnega sestavnega dela, ki je posebej prilagojen za različne veganske alternative na osnovi rastlin.

Lahko se enostavno vključi v analoge mlečnih izdelkov, kot so sladoled in kava smetana, pa tudi sir in celo kot nadomestek za jajca. Podjetje Innova Market Insights je opazilo vzpon na trgu športnih ploščic, obogatenih s rastlinskim beljakovinami, z letno stopnjo rasti (CAGR) 8,4% med letoma 2020 in 2022. Poleg tega zaseda “visoka vsebnost beljakovin” vodilno mesto v kategoriji kosmičev/energijskih/športnih ploščic.

spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

- Advertisment -spot_img

Recent Comments