petek, 24 maja, 2024
spot_img
HomeKOMUNIKACIJEKako izboljšate SEO spletne strani?

Kako izboljšate SEO spletne strani?

Kako izboljšate SEO svojega spletnega mesta (spletne strani)? Upoštevajte te predloge za izboljšanje optimizacije iskalnika (SEO) in opazujte, kako se vaše spletno mesto povzpne na vrh rezultatov iskalnika.

1. Objavite ustrezno, verodostojno vsebino Kakovostna, verodostojna vsebina je glavno gonilo vaše uvrstitve v iskalnikih in nič ne more nadomestiti odlične vsebine – to še posebej velja pri trženju SEO.

Kakovostna vsebina, ustvarjena posebej za predvidenega uporabnika, poveča promet na spletnem mestu, kar izboljša avtoriteto in ustreznost vašega spletnega mesta. Izpopolnite svoje veščine spletnega pisanja in se predstavite kot avtoriteta za temo, o kateri pišete.

Ključne besede
Določite in ciljajte na specifično ključno frazo za vsako verodostojno stran z vsebino na vašem spletnem mestu. Pomislite, kako bi lahko vaš bralec iskal to določeno stran z iskalnimi izrazi, kot so:

spletni magistri inženirskega managementa
kaj je biomedicinski inženiring?
naslov IX izobraževalni viri
fotografiranje severnega sija
kako zaprositi za štipendije?
kdaj je rok FAFSA?
kakšna je razlika med tehniko in inženirsko tehnologijo?
Več fraz ključnih besed

Za spletno stran je zelo težko doseči uvrstitev v iskalnikih za več ključnih fraz – razen če so te fraze zelo podobne. Ena stran se lahko uvrsti tako za “delovna mesta na področju biomedicinskega inženiringa” kot tudi za “kariere na področju biomedicinskega inženiringa”.

Razvrstitev za “študentske zadeve” in “dekan za študente” ali “diskriminacijo na podlagi spola” in “postopke prijave nasilja” z eno samo stranjo je malo verjetna.

Če se želite na svojem spletnem mestu uvrstiti za več besednih zvez s ključnimi besedami, boste morali narediti ločeno spletno stran za vsako ključno besedno zvezo, na katero ciljate.

Postavljanje ključnih besed
Ko je vaša ključna fraza izbrana za dano stran, razmislite o naslednjih vprašanjih:

Ali lahko v URL-ju strani uporabim del ali celotno ključno frazo (z uporabo ključnih besed v mapah)?
Zapomnite si znake, ki se jim morate izogibati v URL-jih
Ali lahko v naslovu strani uporabim del ali celotno ključno frazo?
Ali lahko v naslovih in podnaslovih strani uporabim del ali celotno ključno frazo?

Če na ta vprašanja odgovorite pritrdilno, lahko izboljšate svojo uvrstitev v iskalniku. Vendar bodite naravni in uporabniku prijazni. Na primer, ne želite, da se beseda “inženiring” prikaže tri ali večkrat v URL-ju ali da se besedna zveza Severni sij ponovi v naslovu strani in tudi v vsakem naslovu. Berljivost in uporabnost še vedno prevladata nad optimizacijo za iskalnike.

Vsebina
Poleg URL-ja strani, naslova in naslovov je vsebina najbolj vplivna na uvrstitev v iskalnikih. Večkrat ponovite svojo ključno besedno zvezo po vsej strani – enkrat ali dvakrat v uvodnem in končnem odstavku ter še dva do štirikrat v preostali vsebini. Bodite avtoritativni.

Strateško se povežite z ustreznimi viri in dodatnimi informacijami – tako na širokem spletnem mestu vaše organizacije kot tudi na drugih spletnih mestih, ki so uporabna.

Izkušnje in strokovnost
Pri razvoju vaše vsebine je še posebej pomembno, da svoje izkušnje in strokovno znanje posredujete ciljnemu občinstvu. Tako bo vaša vsebina izstopala pred vsemi ostalimi – vključno z množico vsebin, ki jih vsak dan ustvari generativna umetna inteligenca (AI).

Izkušnje in strokovno znanje gradijo verodostojnost, pritegnejo uporabnike in spodbujajo dolgoročni uspeh.

Usklajuje se s cilji iskalnikov glede zagotavljanja visokokakovostnih in ustreznih informacij uporabnikom ter lahko prispeva k močni spletni prisotnosti in izboljšani učinkovitosti SEO.

SEO oblikovanje
Ne pozabite uporabiti krepkega, ležečega tiska, oznak naslovov (zlasti H1) in drugih oznak za poudarke, da poudarite te ključne fraze – vendar ne pretiravajte. Še vedno želite, da se vaš jezik in slog pisanja bereta naravno. Nikoli ne žrtvujte dobrega pisanja za SEO.

Najboljše strani so napisane za uporabnika, ne za iskalnik. Preberite več o SEO trženju, ki vam bo pomagalo najti priložnosti za nove vsebine.

2. Redno posodabljajte svojo vsebino
Verjetno ste opazili, da imamo precej občutka glede vsebine. Tudi iskalniki.

Redno posodobljena vsebina velja za enega najboljših pokazateljev ustreznosti spletnega mesta, zato poskrbite, da bo vedno sveža. Preglejte svojo vsebino po določenem urniku (na primer ob polletju) in po potrebi posodobite.

Bloganje
Pisanje dodatne vsebine, bogate s ključnimi besednimi zvezami, na vašem blogu z novicami oddelka lahko prav tako izboljša vaše uvrstitve v iskalnikih. Objave v spletnem dnevniku so lahko celo krajše posodobitve o določenih temah, na katere ciljate.

Povežite sorodne spletne strani CMS in objave v spletnem dnevniku, če to bralcu pomaga zagotoviti boljšo sliko ali dodatne informacije o temi.

3. Metapodatki

Pri oblikovanju vašega spletnega mesta vsebuje vsaka stran presledek med oznakama <head> za vstavljanje metapodatkov ali informacij o vsebini vaše strani.

Če imate spletno mesto CMS, ki ga je prvotno izdelala spletna ekipa UMC, bo te podatke vnaprej izpolnila namesto vas. Vendar je pomembno, da pregledate in posodobite metapodatke, saj se vaše spletno mesto sčasoma spreminja.

Naslov metapodatkov
Metapodatki naslova so odgovorni za naslove strani, prikazane na vrhu okna brskalnika in kot naslov v rezultatih iskalnika. To so najpomembnejši metapodatki na vaši strani.

Za tiste s spletnim mestom CMS je spletna ekipa razvila avtomatiziran sistem za ustvarjanje metanaslova za vsako spletno stran na podlagi naslova vaše strani. To povečuje pomen uporabe dobro premišljenih naslovov strani, bogatih s ključnimi frazami.

Opis Metapodatki
Opisni metapodatki so besedilni opis, ki ga lahko brskalnik uporabi pri vrnitvi iskanja po vaši strani. Predstavljajte si to kot okno vašega spletnega mesta – jedrnat in privlačen opis vsebine, s ciljem spodbuditi ljudi, da vstopijo.

Dober meta opis bo običajno vseboval dva polna stavka. Iskalniki morda ne bodo vedno uporabljali vašega metaopisa, vendar je pomembno, da jim omogočite možnost.

Metapodatki ključnih besed
Metapodatki o ključnih besedah se le redko uporabljajo za tabeliranje uvrstitev v iskalnikih. Vendar bi morali že poznati svoje ključne fraze, zato ne škodi, če jih dodate v metapodatke o ključnih besedah. Vključiti boste želeli različne fraze.

Splošno pravilo je, da ga poskusite ohraniti na približno 3-7 fraz, pri čemer je vsaka fraza sestavljena iz 1-4 besed. Odličen primer bi bila “diploma iz računalništva”.

Uporabite oznake alt
Vedno opišite svoje slike in video medije z uporabo alternativnih oznak ali alternativnih besedilnih opisov (npr. Metal). Iskalnikom omogočajo, da najdejo vašo stran, kar je ključnega pomena – zlasti za tiste, ki uporabljajo samo besedilne brskalnike ali bralnike zaslona.

4. Imejte spletno mesto, vredno povezave

Spletna stran, ki je bogata z vsebino, avtoritativna, nepristranska in pomaga obiskovalcem izvedeti več o tem, kar jih zanima, bo najverjetneje pritegnila povezave z drugih spletnih mest, kar izboljša optimizacijo vašega iskalnika.

Izboljšajte svojo avtoriteto in verodostojnost z dodajanjem ustreznih povezav v besedilo. Namesto povezav »kliknite tukaj« poskusite napisati ime cilja.

»Kliknite tukaj« nima nobene vrednosti v iskalniku razen priloženega URL-ja, medtem ko je »Michigan Tech Enterprise Program« bogat s ključnimi besedami in bo izboljšal vaše uvrstitve v iskalnikih ter uvrstitev strani, na katero se povezujete.

Vedno uporabljajte opisne povezave s povezovanjem ključnih besed – to ne samo izboljša optimizacijo iskalnikov, ampak tudi doda vrednost vašim bralcem, vključno s tistimi s posebnimi potrebami ali tistimi, ki uporabljajo bralnike zaslona.

5. Optimizirajte za mobilne naprave in izvedite tehnični SEO

Zagotovite, da je vaše spletno mesto odzivno na mobilne naprave in ponuja brezhibno uporabniško izkušnjo na pametnih telefonih in tablicah. Ne pozabite optimizirati slik in drugih medijev za hitrejše nalaganje v mobilnih napravah.

Prijaznost vašega spletnega mesta do mobilnih naprav lahko preizkusite z orodji, kot je Google-ovo orodje za testiranje Lighthouse.

Sodelujte z močnim internet spletnim razvojem za implementacijo najboljših praks za tehnično optimizacijo iskalnikov. To vključuje zagotavljanje hitre in brezhibne uporabniške izkušnje, ki je intuitivna in visoko zmogljiva. Stisnite slike, minimizirajte zahteve HTTP in omogočite predpomnjenje brskalnika.

Uporabite čisto in organizirano strukturo URL-jev, po kateri lahko krmarijo uporabniki in iskalniki. Implementirajte označevanje sheme, da izboljšate obogatene izrezke in izboljšate vidnost vaše vsebine v rezultatih iskanja.

 

spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

- Advertisment -spot_img

Recent Comments