sreda, 17 julija, 2024
spot_img
HomeAVTOTEHRolls-Royce dobavlja baterijske kontejnerje

Rolls-Royce dobavlja baterijske kontejnerje

Rolls-Royce je dobavil tri mtu EnergyPacks sistemskemu integratorju Eigen Energy v Singapurju, da bi integriral več obnovljive energije in izravnal vršne obremenitve električne energije na omrežju.

Kompaktni baterijski kontejnerji, ki bodo podpirali hitro polnjenje električnih vozil na treh bencinskih črpalkah Shell, oddajajo preostalo električno energijo v javno elektroenergetsko omrežje med obdobji nizke porabe.

Konzorcij okoli Eigen Energy in poslovne enote Power Systems podjetja Rolls-Royce je zasnoval in zgradil enote za shranjevanje električne energije, da bi izpolnili posebne varnostne zahteve zaradi bližine polnilne postaje v mestu.

Polnilne postaje imajo vsaka možnost moči 180 kW in so najhitrejše javno dostopne postaje na bencinskih črpalkah v Singapurju, navaja Rolls Royce v izjavi.

Z uporabo baterijskih kontejnerjev se elektrika iz fotonapetostnih (PV) sistemov integrira v energetski sistem, kar bo tudi prispevalo k uravnavanju vršnih obremenitev električne energije.

PV Fotonapetostni
Fotonapetostni PV

Ob napovedi dobave baterijskih paketov Rolls-Royce navaja potencial elektromobilnosti za povzročanje lokalnih omejitev omrežja: če več vozil istočasno polni na hitri polnilni postaji, se povpraševanje po električni energiji hitro in nenadzorovano povečuje.

Z uporabo naprednega sistema za nadzor, mtu EnergetIQ, lahko baterijski sistemi mtu pomagajo preprečevati začasne vrhove obremenitve z ustrezno visokimi stroški električne energije.

Po navedbah proizvajalca sistem za nadzor prepozna, kdaj je energija potrebna za polnjenje ali kdaj jo je mogoče vnesti v omrežje, obenem pa upravlja dotok energije iz obnovljivih virov, kot so fotonapetostni (PV) sistemi.

Rolls-Royce je že dobavil mtu EnergyPacks za približno deset projektov e-polnjenja po vsem svetu. To vključuje energetsko podjetje Verbund v Avstriji, Stadtwerke Münster, ki jih uporablja za napajanje svoje flote e-avtobusov, in projektiranje podjetja Abowind.

spot_img
RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

- Advertisment -spot_img

Recent Comments